Sos śliwkowy satsebeli to świetny sposób na dodanie świeżego i oryginalnego smaku do różnych potraw. Ten sos jest idealny do potraw z grilla, mięs i ryb. Dzisiaj powiem Ci nie tylko, jak najlepiej go ugotować, ale także jak zwinąć go w słoiki, aby zachować go na zimę.
Składniki
- śliwki - 2 kg
- orzechy włoskie - 200 g
- czosnek - 100 g
- Chili - 60 g
- Curry - 20 g
- cukier - 8 art.
- sól - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń pestki ze śliwki, obierz czosnek i przepuść wszystko przez maszynkę do mielenia chili i orzechów.
Dodaj pozostałe składniki i zagotuj masę.
Gotuj sos przez pół godziny na małym ogniu i zwiń w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy