Pomimo całej swojej prostoty taka sałatka okazuje się bardzo piękna i wykwintna. Dlatego poświęć trochę czasu na prezentację i prezentację. A jednocześnie powiem Ci, jak przygotować sos do wina, który jest tak dobry z małżami.
Składniki
do sałatki:
- małże (w muszlach) – 400 g
- krewetki - 200 g
- pomidory koktajlowe - 160 g
- ogórki - 2 kawałki
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- seler - 1 rzecz
- kalarepa - 1 rzecz
do tankowania:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalarepę, seler i ogórki w cienkie plasterki.
Grubo posiekaj cebulę i lekko opiekaj na grillu lub suchej patelni z wiśniami.
Gotuj krewetki przez 3-5 minut i obierz.
Zagotuj litr wody, dodaj przyprawy do smaku i gotuj małże w skorupkach przez 5 minut, aby się otworzyły.
Zmiel tymianek i czosnek, dodaj przyprawy i wymieszaj z olejem i winem. Gotuj opatrunek dosłownie przez kilka minut.
Ładnie ułóż wszystkie składniki i polej sałatkę dressingiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy