Często gotuję sałatki, więc mam wiele przepisów na ten temat. Jeśli mówimy o czymś prostym, przepis natychmiast nasuwa się z kapustą pekińską, papryką i orzeszkami piniowymi. Lekkie danie można podawać o każdej porze dnia.
Składniki
- kapusta pekińska - 400 g
- papryka (inny kolor) – 2 kawałki
- orzechy (cedrowe) – 1 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kapustę pekińską, osusz i obierz górne liście.
Pokrój kapustę w szerokie paski.
Paprykę obrać z nasion i pokroić w długie kostki.
Połącz kapustę, paprykę, sok z cytryny i sól.
Dopraw oliwą z oliwek i posyp orzeszkami pinii.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy