Dieta może być pyszna, jeśli dodasz więcej świeżych warzyw i owoców. Dobrą opcją byłaby sałatka z kapusty pekińskiej, orzechów włoskich i granatu. Zaskakująco apetyczne i proste danie. Dodaj przyprawy do swoich upodobań.
Składniki
- kapusta pekińska - 350 g
- marchew - 1 rzecz
- jabłka - 1 rzecz
- orzechy włoskie - garść
- granat (ziarna) – pół szklanki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kapustę pekińską, osusz i pokrój na małe kawałki.
Orzechy włoskie suszyć na suchej patelni przez kilka minut.
Obierz marchewki, jabłko, zetrzyj i skrop sokiem z cytryny.
Połącz kapustę, marchewkę, jabłko, ziarna granatu i sól.
Dodaj oliwę z oliwek, orzechy i delikatnie wymieszaj szczypcami do sałatek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy