dania główne 03.03.2022

Wołowina z marchewką w doniczkach

1 godz. 40 min.
2 porcje
Wołowina z marchewką w garnkach
0

Wołowina w garnku jest zawsze bardzo delikatna i dosłownie rozpływa się w ustach. Aby było jeszcze smaczniej, dodaj trochę warzyw. Na przykład taka prosta, ale satysfakcjonująca i jasna opcja z marchewką i ziołami.

Składniki

  • wołowina - 500 g
  • cebula - 1 rzecz
  • marchew - 2 kawałki
  • Zieleń - 4 gałązki
  • woda - 1.5-2 szklanki
  • liść laurowy - 2 kawałki
  • przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę na średnie kawałki, marchewki na plasterki, a cebulę na pióra.

Wołowina z marchewką w garnkach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Ułóż składniki w garnkach, dodaj przyprawy do smaku, liść laurowy i posiekane zioła.

Wołowina z marchewką w garnkach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Napełnij mięso wodą i włóż wszystko do piekarnika na około 1,5 godziny w 190 stopniach.

Wołowina z marchewką w garnkach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy