Wydawałoby się, co może zaskoczyć prosty pieczony filet? W rzeczywistości-dla wielu! Kurczak doskonale wchłania smaki i aromaty przypraw, więc jasne i wyraziste przyprawy mogą przekształcić go nie do poznania. I jak dobra jest apetyczna czerwona Skórka z papryki!
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- papryka (wędzone) – 2-3 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz filet z kurczaka i odetnij smugi tłuszczu.
Wymieszaj paprykę, sól, pieprz i olej do uzyskania konsystencji papkowatej.
Przetrzyj kurczaka tą mieszanką i pozostaw na pół godziny.
Zawiń każdy filet w folię i piecz w piekarniku przez 30 minut w 190 stopniach.
Jeśli planujesz podawać lub używać filetów na zimno, ostudź bezpośrednio w folii.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy