dania główne 28.03.2022

panierowany mintaj w piekarniku

30 min
4 porcje
Mintaj panierowany w piekarniku
0

Zazwyczaj panierowana ryba jest smażona na patelni, jednak to za dużo tłuszczu na delikatne białe mięso. Ale nawet w tej formie można go upiec, chociaż istnieją pewne niuanse. W dalszej części przepisu opiszę szczegółowo, jak to zrobić i na co zwrócić uwagę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Skrop kawałki mintaja sokiem z cytryny i posyp przyprawami.

Mintaj panierowany w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Połóż je na pergaminie i skrop oliwą z oliwek.

Mintaj panierowany w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wymieszaj krakersy z sezamem, posyp rybę na wierzchu i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Podawaj gotowego mintaja z warzywami i ulubionym dodatkiem.

Mintaj panierowany w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy