Zazwyczaj panierowana ryba jest smażona na patelni, jednak to za dużo tłuszczu na delikatne białe mięso. Ale nawet w tej formie można go upiec, chociaż istnieją pewne niuanse. W dalszej części przepisu opiszę szczegółowo, jak to zrobić i na co zwrócić uwagę!
Składniki
- mintaj - 800 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- bułka tarta - 3 art.
- Sezam - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Skrop kawałki mintaja sokiem z cytryny i posyp przyprawami.
Połóż je na pergaminie i skrop oliwą z oliwek.
Wymieszaj krakersy z sezamem, posyp rybę na wierzchu i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Podawaj gotowego mintaja z warzywami i ulubionym dodatkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy