Istnieją różne sposoby, aby zapiekanka z twarogu była jeszcze delikatniejsza. Jednym z nich jest użycie ricotty. Ale tutaj ważne jest, aby przestrzegać proporcji składników, aby przypadkowo nie uzyskać tłustego sernika. Następnie powiem ci więcej!
Składniki
- twaróg - 200 g
- ricotta - 250 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier waniliowy - 1 łyżeczka
- skrobia - 1 art.
- cukier - 2 art.
- Skórka z cytryny - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twarożek z ricottą blenderem i osobno ubij jajka z cukrem.
Wymieszaj obie masy i dodaj skórkę, a następnie skrobię.
Posmaruj miskę wolnowaru olejem lub wyłóż pergaminem.
Włóż tam masę twarogową i gotuj pieczone przez 50 minut w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy