dania główne 22.01.2022

filet z łososia z majonezem, czosnkiem i ziołami w piekarniku

40 min
2 porcje
Filet z łososia z majonezem, czosnkiem i ziołami w piekarniku
0

Dziś proponuję upiec filet z łososia z majonezem, czosnkiem i ziołami. Wykwintne danie o oszałamiającym aromacie spodoba się każdemu bez wyjątku. A co najważniejsze, nawet niedoświadczeni kucharze mogą go ugotować. Dokładnie przestudiuj przepis i zbierz wszystko, czego potrzebujesz!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z łososia opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na średniej wielkości kawałki.

Filet z łososia z majonezem, czosnkiem i ziołami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Drobno posiekaj natkę pietruszki, czosnek, zieloną i cebulę. Złóż wszystko w osobnej misce.

Filet z łososia z majonezem, czosnkiem i ziołami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj suszoną paprykę, sól, mielony pieprz i połowę majonezu. Wszystko dobrze wymieszaj.

Filet z łososia z majonezem, czosnkiem i ziołami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Posmaruj rybę pozostałym majonezem i ostrożnie połóż na blasze wyłożonej pergaminem.

Filet z łososia z majonezem, czosnkiem i ziołami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Na każdy kawałek nałóż aromatyczną mieszankę ziół i czosnku.

Filet z łososia z majonezem, czosnkiem i ziołami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Ostrożnie przykryj wszystko folią, uważając, aby nie dotknąć łososia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

Filet z łososia z majonezem, czosnkiem i ziołami w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy