dania główne 22.01.2022

bulgur z grzybami i cebulą

40 min
4 porcje
Bulgur z grzybami i cebulą
0

Przygotuj bulgur z grzybami i cebulą na lunch lub kolację. To obfita i zdrowa owsianka pszenna. Możesz uczynić go bardziej lepkim lub bardziej kruchym, dostosowując ilość płynu. Każdy zrobi grzyby. Mogą być również świeże lub mrożone.

Składniki

  • Grzyby - 100 g
  • cebula - 1 rzecz
  • bulgur - 70 g
  • Olej roślinny (do smażenia) – 20 ml
  • sól - do smaku
  • przyprawy i przyprawy - do smaku
  • Zieleń - do zgłoszenia

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż wcześniej umyty bulgur do gotowania. Możesz gotować w zwykłym rondlu lub w powolnej kuchence, biorąc dwie części wody na jedną część płatków. Sól wodę. Po 20 minutach bulgur będzie gotowy.

Bulgur z grzybami i cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Umyj i pokrój grzyby. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

Bulgur z grzybami i cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Wyślij smażone grzyby z cebulą. Zmniejsz ogień i smaż przez 5 minut, mieszając.

Bulgur z grzybami i cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wlej 70 ml wody lub bulionu. Wrzuć szczyptę przypraw i soli, gotuj grzyby przez około 10 minut. W razie potrzeby możesz zostawić więcej płynu.

Bulgur z grzybami i cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Przenieś grzyby i cebulę na patelnię bulgur. Wszystko wymieszaj.

Bulgur z grzybami i cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Podawaj przystawkę w niezależnej formie lub uzupełnij porcję świeżymi warzywami, piklami, ziołami.

Bulgur z grzybami i cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy