Przygotuj bulgur z grzybami i cebulą na lunch lub kolację. To obfita i zdrowa owsianka pszenna. Możesz uczynić go bardziej lepkim lub bardziej kruchym, dostosowując ilość płynu. Każdy zrobi grzyby. Mogą być również świeże lub mrożone.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż wcześniej umyty bulgur do gotowania. Możesz gotować w zwykłym rondlu lub w powolnej kuchence, biorąc dwie części wody na jedną część płatków. Sól wodę. Po 20 minutach bulgur będzie gotowy.
Umyj i pokrój grzyby. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Wyślij smażone grzyby z cebulą. Zmniejsz ogień i smaż przez 5 minut, mieszając.
Wlej 70 ml wody lub bulionu. Wrzuć szczyptę przypraw i soli, gotuj grzyby przez około 10 minut. W razie potrzeby możesz zostawić więcej płynu.
Przenieś grzyby i cebulę na patelnię bulgur. Wszystko wymieszaj.
Podawaj przystawkę w niezależnej formie lub uzupełnij porcję świeżymi warzywami, piklami, ziołami.