dania główne 03.03.2023

panierowane udka z kurczaka na patelni

1 godz. 0 min.
4 porcje
Panierowane udka z kurczaka na patelni
0

Czy wiesz, że w chrupiącej panierce można ugotować nie tylko pierś, ale dowolną część kurczaka? Na przykład udka z kurczaka. Jest to również znacznie łatwiejsze niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Mówię Ci, jak to zrobić i czego będziesz potrzebować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj udka kurczaka przyprawami do smaku.

Panierowane udka z kurczaka na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Ubij jajka mąką, napełnij nogi i wymieszaj.

Panierowane udka z kurczaka na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zmiel płatki, zwiń w nie nogi i usmaż na patelni ze wszystkich stron w dużej ilości oleju, tak jak w głębokim tłuszczu.

Panierowane udka z kurczaka na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy