dania główne
19.03.2023
żeberka wieprzowe z sosem sojowym, musztardą i miodem
1 godz. 30 min.
4 porcje
Jednym z najlepszych sosów i marynat do żeberek wieprzowych jest sos sojowy z miodem i musztardą. Chcę podzielić się moimi sztuczkami, jak ugotować to wszystko, aby nic się nie paliło. Okaże się, nawet jeśli gotujesz żeberka po raz pierwszy.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1 kg
- oliwa z oliwek - 100 ml
- miód - 1.5 art.
- musztarda - 1 art.
- sos sojowy - 3 art.
- czosnek (proszek) – 1 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 2 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj masło i wszystkie inne składniki marynaty.
Opłucz i osusz żeberka. Marynuj je przez 30 do 45 minut.
Piecz żeberka na patelni przez około 25 minut, aż będą miękkie.
Obracaj je od czasu do czasu i posmaruj pozostałym sosem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy