Ostatnio coraz częściej na półkach sklepowych można znaleźć torebki o tajemniczej nazwie "kuskus". Proponuję poznać go bliżej, przygotowując tę przepyszną owsiankę z warzywami!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, cukinię, obraną cebulę i paprykę.
Na głębokiej patelni rozpuść masło, dodaj cebulę z papryką i smaż na złoty kolor.
Dodaj cukinię, czarne ziarna pieprzu i smaż przez kolejne 7-10 minut.
Spłaszcz warzywa szpatułką, dodaj kuskus równomierną warstwą, wlej wrzącą wodę i przykryj. Gotuj przez 5 minut.
Dodaj sól, delikatnie wymieszaj i dodaj pomidory. Wyłącz i przykryj na 15 minut.
Podczas serwowania dodaj bazylię do talerza.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy