Chcesz wypróbować nowy przepis na omlet? Przygotuj go na greckim jogurcie. Taki drobny szczegół czasami poprawia smak potrawy. Najważniejsze jest, aby zachować proporcje, dokładnie nasmarować patelnię i uważnie obserwować ogień.
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- jogurt grecki - 4 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jajka, osusz i rozbij do miski.
Dodaj zmielony pieprz, sól i jogurt grecki. Lekko ubij masę widelcem.
Posmaruj patelnię masłem i podgrzej. Wlej przygotowaną mieszaninę i gotuj przez 1 minutę na średnim ogniu.
Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i kontynuuj smażenie przez kolejne 4-5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy