Taki pachnący i kolorowy gulasz z wieprzowiną i papryką natychmiast wywołuje apetyt jednym rodzajem. Radzę wziąć pieprz w kilku różnych odcieniach. Lubię też specjalne noże do kręconego krojenia marchwi.
Składniki
- wieprzowina - 500 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- papryka - 3 kawałki
- pomidory - 3 kawałki
- bulion mięsny - 400 ml
- papryka - 3 łyżeczka
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- Chili - 1 strąk
- sos pomidorowy - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wieprzowinę na średnie kawałki i lekko podsmaż ze wszystkich stron.
Pokrój wszystkie warzywa na te same średnie kawałki i ułóż je w doniczkach.
Dodaj mięso, przyprawy, chili, sos pomidorowy i czosnek, całość zalej bulionem.
Piecz przez 70-80 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy