dania główne 08.02.2022

gulasz wołowy w piekarniku

1 godz. 30 min.
8 porcji
Gulasz wołowy w piekarniku
0

W piekarniku potrawy są zawsze smaczniejsze i bardziej aromatyczne. Sekret polega na tym, że składniki są równomiernie podgrzewane ze wszystkich stron. Sprawdź w praktyce, gotując popularny gulasz wołowy w piekarniku. Najprawdopodobniej ten przepis stanie się Twoim ulubionym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wołowinę opłucz, dokładnie osusz i pokrój w drobną kostkę.

Gulasz wołowy w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Paprykę, cebulę obrać i pokroić.

Gulasz wołowy w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Rozgrzej olej na patelni i usmaż wołowinę na szybkim ogniu na złoty kolor.

Gulasz wołowy w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj cebulę i gotuj, aż będzie przezroczysta.

Gulasz wołowy w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj paprykę, pomidory koktajlowe, liście laurowe i czarny pieprz. Smaż przez 10 minut, delikatnie mieszając.

Gulasz wołowy w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Przenieś mięso z warzywami do odpowiedniego naczynia, dodaj sól, gorącą wodę i wyślij na 50 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Gulasz wołowy w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy