dania główne 22.01.2022

filet z okonia morskiego w cieście

30 min
2 porcje
Filet z okonia morskiego w cieście
0

Pyszny filet z okonia morskiego w cieście można przygotować dosłownie w pół godziny. Dzięki skorupce ciasta ryba w środku pozostaje delikatna i soczysta. Możesz użyć dowolnego gęstego ciasta-na śmietanie, mleku, kefirze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z okonia morskiego rozmrozić, opłukać i osuszyć.

Filet z okonia morskiego w cieście: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój rybę na kawałki, Posol i posyp przyprawami.

Filet z okonia morskiego w cieście: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

W misce ubij jajko, dodaj mąkę pszenną.

Filet z okonia morskiego w cieście: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wlej mleko, wrzuć szczyptę soli i wymieszaj, aby nie było grudek. Zanurz kawałki ryby w cieście.

Filet z okonia morskiego w cieście: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Rozłóż okonia morskiego w cieście na patelni, w gorącym oleju roślinnym. Smażyć na małym ogniu przez 3 minuty z każdej strony.

Filet z okonia morskiego w cieście: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Podawaj ryby na gorąco, w porcjach lub na wspólnym talerzu. Podawanie potrawy można uzupełnić warzywami, piklami, ziołami.

Filet z okonia morskiego w cieście: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy