Spośród wszystkich sposobów pieczenia kurczaka z jabłkami, ten przepis z udkami z kurczaka i cebulą jest jednym z moich ulubionych. Nikt nie oprze się tak aromatycznemu daniu! Możesz bezpiecznie przygotować go nawet na świąteczny stół!
Składniki
- udka z kurczaka - 8 sztuk
- jabłka - 3 kawałki
- sok pomarańczowy - 100 ml
- sos sojowy - 40 ml
- ocet balsamiczny - 1 art.
- miód - 1 art.
- musztarda Dijon - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- cebula - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jabłka i cebulę w plasterki i włóż do formy.
Ułóż udka z kurczaka na wierzchu.
Wymieszaj pozostałe składniki w marynacie i polej naczynie.
Wyślij wszystko do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy