dania główne
27.01.2023
żeberka wieprzowe w sosie miodowo-sojowym na patelni
1 godz. 30 min.
4 porcje
Najczęściej żeberka wieprzowe w szerokiej gamie marynat są gotowane w piekarniku. Ale to jest długie i nie zawsze wygodne. Dlatego chcę podzielić się z wami sprawdzonym przepisem na żeberka na patelni. I nie bez powodu, ale w sosie miodowo-sojowym.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 800 g
- sos sojowy - 100 ml
- miód - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
- cebula - 0.5 kawałki
- Chili - 0.5 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj posiekaną cebulę, czosnek, chili i sos sojowy z miodem i przyprawami.
Doprowadzić masę do wrzenia, gotować przez minutę i ubić blenderem.
Żeberka marynować w sosie i odstawić na godzinę.
Smaż je na patelni z obu stron przez około 20-25 minut, obracając co 5 minut.
Podczas procesu posmaruj żeberka pozostałym sosem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy