dania główne 28.12.2022

morszczuk w piekarniku w całości

35 min
4 porcje
Morszczuk w piekarniku w całości
0

Morszczuk jest sprzedawany nie tylko w postaci filetów, ale także w całych tuszach. Zwykle-już pokrojone i bez głowy, więc wystarczy wysłać je do piekarnika. Mówię Ci, jak ugotować taką rybę. Pamiętaj tylko, że czas pieczenia może się różnić. Im mniejsza ryba – tym mniej potrzebuje, więc nie susz delikatnego białego mięsa.

Składniki

  • morszczuk - 4 kawałki
  • rozmaryn - 2 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj rybę i natrzyj solą i pieprzem.

Morszczuk w piekarniku w całości: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Połóż morszczuka na pergaminie, posyp posiekanym rozmarynem i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Morszczuk w piekarniku w całości: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy