dania główne 22.01.2022

filet z okonia morskiego z warzywami

40 min
2 porcje
Filet z okonia morskiego z warzywami
0

Filet z okonia morskiego z warzywami nadaje się na lekki obiad, ponieważ jest to dość dietetyczne danie. Marchew, brokuły, kukurydza, cukinia, kalafior, cebula nadają się jako składnik warzywny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj brokuły – podziel na różyczki. Następnie razem z kukurydzą Wyślij do osolonej wody na 5 minut.

Filet z okonia morskiego z warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Rozmrozić filet z okonia morskiego w temperaturze pokojowej, osuszyć z nadmiaru wilgoci.

Filet z okonia morskiego z warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Posolić rybę, posypać przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Jeśli masz czas, możesz go zostawić na kwadrans. Następnie piecz w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Filet z okonia morskiego z warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Blanszowane warzywa smażyć na patelni na rafinowanym oleju przez 5 minut, mieszając.

Filet z okonia morskiego z warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Połóż pieczony filet na talerzu, dodaj prażone warzywa. Polej sosem teriyaki i podawaj.

Filet z okonia morskiego z warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy