Filet z okonia morskiego z warzywami nadaje się na lekki obiad, ponieważ jest to dość dietetyczne danie. Marchew, brokuły, kukurydza, cukinia, kalafior, cebula nadają się jako składnik warzywny.
Składniki
- kukurydza - 100 g
- brokuły - 70 g
- okoń morski (filet) – 2 kawałki
- sok z cytryny - 1 art.
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
- Olej roślinny (do smażenia) – 1 art.
- sos teriyaki (do podania) – 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj brokuły – podziel na różyczki. Następnie razem z kukurydzą Wyślij do osolonej wody na 5 minut.
Rozmrozić filet z okonia morskiego w temperaturze pokojowej, osuszyć z nadmiaru wilgoci.
Posolić rybę, posypać przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Jeśli masz czas, możesz go zostawić na kwadrans. Następnie piecz w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Blanszowane warzywa smażyć na patelni na rafinowanym oleju przez 5 minut, mieszając.
Połóż pieczony filet na talerzu, dodaj prażone warzywa. Polej sosem teriyaki i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy