Udka z kurczaka w sosie sojowym są zawsze wyjątkowo rumiane i aromatyczne. Tylko jeśli gotujesz je na patelni, musisz uważnie obserwować, aby nic się nie paliło. A poza tym-żadnych trudności i problemów!
Składniki
- udka z kurczaka - 600 g
- sos sojowy - 100 ml
- oliwa z oliwek - 30 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz sos sojowy, olej, przyprawy i zmiażdżony czosnek.
Marynuj nogi przez 15 minut i smaż je na średnim ogniu przez 5-7 minut.
Odwróć Nogi na drugą stronę i smaż przez kolejne 7-10 minut pod przykryciem.
Wlej pozostałą marynatę, dodaj trochę ciepła i mieszaj kurczaka przez kolejne 3-5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy