Jeśli nie możesz zdecydować, z którym dodatkiem ugotować żeberka wieprzowe, ten przepis na pewno ci się przyda. Opcja z ryżem jest dość łatwa. A ze względu na to, że danie jest gotowane w piekarniku, nie ma w nim również nadmiaru tłuszczu.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- ryż - 1 szkło
- bulion mięsny - 2 szklanki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka, posmaruj sosem sojowym z przyprawami i odstaw na pół godziny.
Pokrój wszystkie warzywa na średnie kawałki i włóż do formy.
Połóż umyty ryż na wierzchu, a na nim żeberka.
Wlej bulion lub wodę, dopraw do smaku i piecz wszystko razem w piekarniku przez godzinę w 180 stopniach pod folią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy