Tę rybę można przygotować zarówno w zwykły dzień na obiad lub lunch, jak i na świąteczny stół. Filet z mintaja okazuje się soczysty i delikatny, nasączony sokiem pomidorowym i aromatem przypraw.
Składniki
- mintaj (filet) – 400 g
- Grzyby - 6-7 sztuk
- pomidory - 2-3 kawałki
- Ser Cheddar - 70 g
- Olej roślinny - 1 art.
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Nasmaruj naczynie do pieczenia. Rozmrożony filet z mintaja pokroić na małe kawałki, włożyć do formy, posolić i posypać przyprawami.
Umyj grzyby i pokrój w plasterki. Ułóż rybę na wierzchu i lekko Posol.
Pomidory pokrój również w cienkie plasterki, ułóż na grzybach. Możesz posypać trochę suszonymi ziołami.
Zetrzyj Cheddar i uformuj ostatnią warstwę. Umieść formę w gorącym piekarniku i piecz przez 25 minut w 180 stopniach.
Pozostaw gotowe danie do ostygnięcia, a następnie pokrój je na kawałki szpatułką i podawaj ze świeżymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy