dania główne 22.01.2022

mintaj z pieczarkami, pomidorami i serem w piekarniku

40 min
4 porcje
Mintaj z grzybami, pomidorami i serem w piekarniku
0

Tę rybę można przygotować zarówno w zwykły dzień na obiad lub lunch, jak i na świąteczny stół. Filet z mintaja okazuje się soczysty i delikatny, nasączony sokiem pomidorowym i aromatem przypraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nasmaruj naczynie do pieczenia. Rozmrożony filet z mintaja pokroić na małe kawałki, włożyć do formy, posolić i posypać przyprawami.

Mintaj z grzybami, pomidorami i serem w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Umyj grzyby i pokrój w plasterki. Ułóż rybę na wierzchu i lekko Posol.

Mintaj z grzybami, pomidorami i serem w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Pomidory pokrój również w cienkie plasterki, ułóż na grzybach. Możesz posypać trochę suszonymi ziołami.

Mintaj z grzybami, pomidorami i serem w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zetrzyj Cheddar i uformuj ostatnią warstwę. Umieść formę w gorącym piekarniku i piecz przez 25 minut w 180 stopniach.

Mintaj z grzybami, pomidorami i serem w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Pozostaw gotowe danie do ostygnięcia, a następnie pokrój je na kawałki szpatułką i podawaj ze świeżymi ziołami.

Mintaj z grzybami, pomidorami i serem w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy