Ziemniaki w stylu rustykalnym można podawać jako przystawkę lub przystawkę. W razie potrzeby ziemniaki są dość ostre, jeśli dodasz czerwoną mieloną paprykę. Możesz również nadać charakterystyczny pikantny akcent za pomocą czosnku.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie umyj ziemniaki. Najlepiej użyć do tego grubej gąbki.
Pokrój wszystkie umyte ziemniaki na plasterki.
Wlej olej roślinny do głębokiej miski lub rondla, dodaj musztardę, sól i przyprawy.
Przenieś ziemniaki do miski. Jeśli jest to odmiana skrobiowa, wcześniej gotuj przez 5-6 minut.
Przykryj miskę pokrywką i wystarczająco mocno potrząśnij zawartością kilka razy. Następnie wszystkie składniki są dokładnie wymieszane.
Przenieś ziemniaki do naczynia do pieczenia lub na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Piecz przez 20-30 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Podawaj gotowe ziemniaki w stylu rustykalnym na gorąco z różnymi sosami i aromatycznymi ziołami.