dania główne 22.01.2022

owsianka pszenna

30 min
4 porcje
Owsianka pszenna
0

Zalety owsianki są znane od dawna, ale wielu nadal je ignoruje, ponieważ po prostu nie wiedzą, jak gotować. W rzeczywistości nie ma tu żadnych trudności. Proponuję to sprawdzić na przykładzie przepisu na owsiankę pszenną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Kilka razy opłucz kaszę pszenną, wlej do rondla i zalej zimną wodą.

Owsianka pszenna: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Doprowadzić do wrzenia, posolić, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Od czasu do czasu mieszaj owsiankę, aby się nie przypaliła.

Owsianka pszenna: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wyłącz, dodaj masło i wymieszaj. Owinąć patelnię ciepłym ręcznikiem przez 15 minut.

Owsianka pszenna: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy