dania główne 24.10.2022

Koreański Ramen

15 min
2 porcje
Koreański Ramen
0

Możesz łatwo ugotować makaron ramen (ulubione danie mieszkańców Korei Południowej) w domu, używając minimum produktów. To bardzo smaczne i pikantne danie, które na pewno nie pozostawi obojętnym wielbicieli kuchni koreańskiej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój świeże lub suszone grzyby shiitake na talerze.

Koreański Ramen: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój wędzone kiełbaski na małe kawałki.

Koreański Ramen: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Pokrój zieloną cebulę na kawałki o długości 2-3 cm.

Koreański Ramen: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

W osobnej misce ubij 3 jajka.

Koreański Ramen: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlej wodę na patelnię, dodaj przyprawy z opakowania makaronu ramen, shiitake i kiełbasy. Doprowadzić do wrzenia.

Koreański Ramen: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Umieść makaron na patelni i zmniejsz ogień do średniego.

Koreański Ramen: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Gotuj przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając.

Koreański Ramen: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Wyjmij ugotowany makaron i przenieś na osobny talerz.

Koreański Ramen: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Dodaj ubite jajka do gotującego się bulionu. Mieszaj dokładnie, aż bulion zamieni się w przecier jajeczny.

Koreański Ramen: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 9

Dodaj zieloną cebulę i gotuj jeszcze 1 minutę.

Koreański Ramen: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 10

Dodaj gotową masę do wcześniej ugotowanego makaronu. Koreański ramen jest gotowy, smacznego!

Koreański Ramen: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 11

Foto: Aleksandra Maksimova

Aleksandra Maksimova
przepis dodał (a):
Aleksandra Maksimova
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy