Możesz łatwo ugotować makaron ramen (ulubione danie mieszkańców Korei Południowej) w domu, używając minimum produktów. To bardzo smaczne i pikantne danie, które na pewno nie pozostawi obojętnym wielbicieli kuchni koreańskiej!
Składniki
- makaron ramen - 1 Opakowanie
- woda - 600 ml
- jaja kurze - 3 kawałki
- kiełbasa wędzona - 50 g
- Shiitake - 3 kawałki
- szczypiorek - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój świeże lub suszone grzyby shiitake na talerze.
Pokrój wędzone kiełbaski na małe kawałki.
Pokrój zieloną cebulę na kawałki o długości 2-3 cm.
W osobnej misce ubij 3 jajka.
Wlej wodę na patelnię, dodaj przyprawy z opakowania makaronu ramen, shiitake i kiełbasy. Doprowadzić do wrzenia.
Umieść makaron na patelni i zmniejsz ogień do średniego.
Gotuj przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Wyjmij ugotowany makaron i przenieś na osobny talerz.
Dodaj ubite jajka do gotującego się bulionu. Mieszaj dokładnie, aż bulion zamieni się w przecier jajeczny.
Dodaj zieloną cebulę i gotuj jeszcze 1 minutę.
Dodaj gotową masę do wcześniej ugotowanego makaronu. Koreański ramen jest gotowy, smacznego!