Z jednej strony jest to niezwykle prosty przepis. Z drugiej strony – niesamowicie smaczne, a nawet piękne. Ale jak inaczej, jeśli świeże morele i czarne porzeczki są w takiej zapiekance. Pamiętaj, aby dostosować ilość cukru do słodyczy owoców.
Składniki
- twaróg - 400 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- śmietana - 2 art.
- mąka - 2 art.
- cukier - 2 art.
- czarna porzeczka - 1 garść
- morele - 10 sztuk
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twaróg, jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia, śmietanę i cukier w blenderze, aż się połączą.
Umieść masę w naczyniu do pieczenia. Ułóż połówki moreli i jagody porzeczki na wierzchu.
Wyślij naczynie do piekarnika na 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy