dania główne 27.01.2022

kotlety wieprzowe w piekarniku

45 min
4 porcje
Kotlety wieprzowe w piekarniku
O.B., stock.adobe.com
0

Masz dość smażenia kotletów na patelni? Stop! Wielu od dawna gotuje je w piekarniku, ponieważ jest to łatwiejsze i smaczniejsze! W tym przepisie starałem się opisać wszystkie najważniejsze etapy gotowania. Przeczytaj i szybko zabierz się do pracy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.

Pokrój wieprzowinę na talerze o grubości około 1,5 centymetra.

Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i dobrze uderz młotkiem po obu stronach.

Kotlety ułożyć na talerzu, posypać solą i papryką.

Posyp bułkę tartą na szerokim talerzu i wymieszaj z chmielami suneli.

Jajka lekko ubij solą, kurkumą i mielonym czarnym pieprzem.

Zanurz kotlety w cieście jajecznym i zwiń bułkę tartą.

Smaż kotlety na dobrze rozgrzanym oleju przez 1,5 minuty z każdej strony.

Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.

Możesz podawać z gotowanymi ziemniakami i lekką sałatką.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy