Istnieją dziesiątki sposobów na ciekawe gotowanie dyni. I tym razem proponuję upiec z nią udka z kurczaka. A dla bogatego aromatu i bogactwa smaków dodaj trochę czosnku i pachnących ziół do smaku.
Składniki
- udka z kurczaka - 600 g
- Dynia - 600 g
- czosnek - 3 ząbki
- tymianek - 1 gałązka
- rozmaryn - 1 gałązka
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój dynię w kostkę, posiekaj czosnek i włóż wszystko do formy z kurczakiem.
Skrop olejem, dodaj posiekane zioła i przyprawy i wymieszaj.
Wyślij naczynie do piekarnika pod folią na 35-40 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy