Ostatnio ta sałatka stała się najbardziej lubiana w naszej rodzinie. Przygotowujemy go na święta i po prostu, gdy chcesz czegoś pysznego. Z przypraw używam tylko mielonej kolendry. Najlepiej podkreśla smak i nadaje potrawie pyszny aromat.
Składniki
- małże (marynowane) – 250 g
- kapusta morska (marynowane) – 200 g
- koreańska marchewka - 150 g
- zielony groszek - 1 puszka
- jaja przepiórcze (gotowane) – 4 kawałki
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
- mielona kolendra - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój jajka przepiórcze.
Zielony groszek wrzuć do durszlaka i spłucz.
Połącz kapustę morską, małże, zielony groszek, koreańską marchewkę i jajka przepiórcze.
Dodaj do smaku zmieloną kolendrę i sól.
Dopraw sałatkę olejem roślinnym i delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy