zupa fasolowa na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa fasolowa na zimę
0

Na zimę w słoikach można zwijać nie tylko sałatki i przekąski, ale także dania główne, a nawet zupy. Na przykład taka zupa fasolowa. Proces gotowania wymaga czasu i cierpliwości, ale jednocześnie pozwoli zaoszczędzić znacznie więcej tego samego czasu w przyszłości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki. Drobno posiekaj cebulę i paprykę. Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa.

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj, aż będzie w połowie ugotowana.

Podsmaż cebulę do miękkości na oleju.

Dodaj do niego resztę warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut, mieszając.

Dodaj sól, cukier, pieprz i fasolę. Dusić przez kolejne 10 minut po ponownym zagotowaniu.

Wlej esencję octu, wymieszaj i zwiń zupę fasolową w sterylnych słoikach na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy