Na zimę w słoikach można zwijać nie tylko sałatki i przekąski, ale także dania główne, a nawet zupy. Na przykład taka zupa fasolowa. Proces gotowania wymaga czasu i cierpliwości, ale jednocześnie pozwoli zaoszczędzić znacznie więcej tego samego czasu w przyszłości.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki. Drobno posiekaj cebulę i paprykę. Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa.
Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj, aż będzie w połowie ugotowana.
Podsmaż cebulę do miękkości na oleju.
Dodaj do niego resztę warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut, mieszając.
Dodaj sól, cukier, pieprz i fasolę. Dusić przez kolejne 10 minut po ponownym zagotowaniu.
Wlej esencję octu, wymieszaj i zwiń zupę fasolową w sterylnych słoikach na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy