Zwracam uwagę na niezwykłą wersję popularnego dania. Kebab z indyka jest gotowany w piekarniku, więc nie musisz majstrować przy ognisku i dostosowywać się do pogody. Aby danie było bardziej soczyste, mięso mielone miesza się z odrobiną masła.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż filety z indyka, masło, obrany czosnek i cebulę przez maszynkę do mięsa.
Wymieszaj powstałą masę ze skrobią, solą i mielonym pieprzem.
Dobrze ubij mięso mielone, a następnie zawiń w serwetkę i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Drewniane szaszłyki moczyć przez 15 minut w zimnej wodzie.
Uformuj kiełbasy o długości około 12-14 cm na szaszłykach.
Połóż kebab z indyka na wyłożonej blasze do pieczenia i piecz przez 20-25 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy