Wspaniałe rodzinne danie dla tych, którzy chcą różnorodności. Łosoś w śmietanie jest jeszcze delikatniejszy i bardziej miękki niż zwykle. Warzywa są równomiernie pieczone dzięki wstępnemu przygotowaniu. Przed podaniem radzę udekorować wszystko liśćmi ulubionych zieleni.
Składniki
- łosoś - 600 g
- ziemniaki - 500 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- śmietana - 200 ml
- sól morska - 2 szczypta
- Mieszanka groszku pieprzowego - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj ziemniaki i gotuj do połowy ugotowane.
Pokrój łososia na mniej więcej te same kawałki, posiekaj cebulę i posiekaj warzywa.
Włóż wszystko do formy, napełnij śmietaną, solą i pieprzem.
Piecz łososia z ziemniakami przez około 25 minut w temperaturze 180-190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy