dania główne 24.01.2022

łosoś z ziemniakami w śmietanie

45 min
4 porcje
Łosoś z ziemniakami w śmietanie
M.studio, stock.adobe.com
0

Wspaniałe rodzinne danie dla tych, którzy chcą różnorodności. Łosoś w śmietanie jest jeszcze delikatniejszy i bardziej miękki niż zwykle. Warzywa są równomiernie pieczone dzięki wstępnemu przygotowaniu. Przed podaniem radzę udekorować wszystko liśćmi ulubionych zieleni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj ziemniaki i gotuj do połowy ugotowane.

Pokrój łososia na mniej więcej te same kawałki, posiekaj cebulę i posiekaj warzywa.

Włóż wszystko do formy, napełnij śmietaną, solą i pieprzem.

Piecz łososia z ziemniakami przez około 25 minut w temperaturze 180-190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy