dania główne 13.08.2022

kasza jaglana na wodzie w powolnej kuchence

50 min
2 porcje
Kasza jaglana na wodzie w powolnej kuchence
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Istnieją tylko dwa sekrety pysznej kruchej kaszy jaglanej w powolnej kuchence-są to proporcje zbóż i wody oraz czas gotowania. Z przyjemnością podzielę się z wami tymi i innymi zawiłościami procesu w przepisie!

Składniki

  • proso - 1 szkło
  • woda - 3.5 szklanki
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz proso i zalej wrzącą wodą przez 3 minuty.

Odcedź wrzącą wodę i włóż kaszę do miski wolnowaru.

Napełnij wodą i gotuj w trybie "owsianki" przez około 45 minut.

Po pół godzinie dopraw owsiankę, wymieszaj i gotuj dalej.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy