dania główne 19.07.2023

cukinia i bakłażan na grillu

30 min
3 porcje
Cukinia i bakłażan na grillu
HLPhoto, stock.adobe.com
0

Masz zamiar smażyć kebaby? Jako dodatek ugotuj cukinię i bakłażana na grillu. Warzywa okażą się tak smaczne i soczyste, że znikną ze stołu szybciej niż mięso. Przygotowanie ich jest bardzo proste. Opisuję przepis w szczegółach.

Składniki

  • cukinia - 2 kawałki
  • bakłażany - 2 kawałki
  • Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
  • sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię i bakłażany pokrój w plastry wzdłużne o grubości około 1-1, 5 cm.

Posyp solą i pieprzem, skrop olejem roślinnym.

Wymieszaj, przykryj i odłóż na bok na 15 minut.

Umieść warzywa na wysmarowanym ruszcie i smaż na grillu do miękkości. Średnio zajmuje to 7-10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy