Po prostu nie można się oprzeć soczystemu i aromatycznemu nadzieniu tej bułki. Wieprzowina doskonale komponuje się z dowolnymi warzywami, ale nadal nie każde z nich nadaje się do pieczenia w mięsie. W tym przepisie powiem ci, co możesz dodać i jak przygotować składniki.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- cebula - 0.5 kawałki
- pomidory - 1-2 kawałki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki i pomidory na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę i paprykę.
Podsmaż cebulę z marchewka do miękkości na oleju, dodaj paprykę, a po kilku minutach pomidory.
W razie potrzeby dodaj czosnek, chili lub zioła. Dusić wszystko razem przez kilka minut.
Ułóż wieprzowinę w jednej warstwie, posyp przyprawami i ułóż nadzienie na krawędzi.
Owiń ciasną rolkę i pociągnij ją sznurkiem.
Piecz mięso w piekarniku przez około 2.5 godziny w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy