dania główne 27.01.2022

kotlety z indyka w panierce migdałowej

45 min
4 porcje
Kotlety z indyka w panierce migdałowej
Toyakisfoto.photos, stock.adobe.com
0

Jeśli chodzi o dania mięsne, od razu przypominają się apetyczne kotlety. Można je gotować z różnych mięs, w jajku, mące i bułce tartej. Dzisiaj opowiem wam kolejny ciekawy przepis-kotlety w panierce migdałowej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z indyka opłucz, osusz i pokrój w plastry o grubości około 1 centymetra.

Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i uderz młotkiem z obu stron.

Sól i pieprz powstałe półfabrykaty.

Lekko ubij jajka z mlekiem, solą i mielonym pieprzem.

Wysusz migdały na patelni, ostudź i posiekaj w blenderze.

Wlej mąkę na szeroki talerz.

Na osobnym talerzu połącz zmiażdżone migdały i bułkę tartą.

Kotlety obtoczyć w mące, zanurzyć w mieszance jajeczno-mlecznej i panierować.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 4-5 minut z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy