Jeśli lubisz chrupiącą skórkę, którą daje panierka, możesz w niej ugotować nawet zwykłe placki ziemniaczane. Ale musisz nieco zmienić skład ciasta ziemniaczanego, aby można go było ukształtować i nie rozprzestrzenił się.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- Zieleń - 4 gałązki
- ser - 80 g
- szynka - 80 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 2 art.
- bułka tarta - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki na kawałki, gotuj do miękkości i zetrzyj.
Zetrzyj ser, drobno posiekaj warzywa i szynkę i wyślij do ziemniaków.
Dodaj tam jajka i mąkę i wymieszaj.
Uformuj małe tortille, zawiń w bułkę tartą i smaż z obu stron na średnim ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy