dania główne
20.06.2022
Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i marynowanymi ogórkami
50 min
4 porcje
Czy przyszło ci do głowy dodanie marynat do zapiekanki ziemniaczanej? Jeśli nie, czas spróbować-nie pożałujesz! Ponadto mięso mielone tylko z tego korzysta i staje się bardziej soczyste.
Składniki
- ziemniaki - 800 g
- mięso mielone - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 2-3 kawałki
- jaja kurze - 1 rzecz
- śmietana - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- masło - 30 g
- ser - 100 g
- mleko - 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj ziemniaki i gotuj do połowy ugotowane. Dodaj masło.
Podsmaż cebulę na złoty kolor, dodaj mięso mielone z przyprawami i smaż do miękkości.
Dodaj drobno posiekane marynaty i smaż przez kolejne 5 minut.
Wymieszaj z ziemniakami i włóż do formy.
Ubij jajko, mleko i śmietanę i polej zapiekankę. Posyp tartym serem.
Wyślij wszystko do piekarnika na 20 minut w 200 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy