Nawet początkujący kucharze mogą upiec tilapię z grzybami i warzywami w piekarniku. To bardzo prosta ryba, która nie wymaga żadnych sztuczek. Zwykle jest sprzedawany natychmiast w postaci fileta i jest również bardzo wygodny. Aby uzyskać piękny rumiany odcień, dodaj paprykę i kurkumę-i po prostu nie można się oprzeć.
Składniki
- Tilapia - 500 g
- papryka - 0.5 łyżeczka
- kurkuma - 0.5 łyżeczka
- ostra czerwona papryka - 2 szczypta
- sos sojowy - 2 art.
- Grzyby - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój marchewki, cebulę i grzyby.
Przetrzyj filety Tilapia wszystkimi przyprawami, złóż w rękaw z warzywami i wlej sos sojowy.
Zawiąż rękaw i wyślij tilapię do piekarnika na 25 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy