dania główne 22.01.2022

kotlety warzywne z pieczarkami i płatkami owsianymi

40 min
5 porcji
Kotlety warzywne z pieczarkami i płatkami owsianymi
minadezhda, stock.adobe.com
0

Spieszę się, aby podzielić się z Tobą kolejnym świetnym przepisem. Kotlety warzywne z pieczarkami i płatkami owsianymi przypadną do gustu każdemu, kto śledzi odżywianie. Radzę używać płatków błyskawicznych. Dzięki temu kotlety będą bardziej miękkie i smaczniejsze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Płatki owsiane zalać wrzącą wodą i przykryć na 10 minut.

Odcedź i lekko wyciśnij płatki z nadmiaru płynu.

Pokrój pieczarki i obraną cebulę.

Obierz ziemniaki, zetrzyj lub posiekaj w blenderze.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj pieczarki i kontynuuj gotowanie na szybkim ogniu przez 5-7 minut.

Połącz płatki owsiane, ziemniaki, smażone pieczarki, jajko, sól, mielony pieprz i czosnek przepuszczony przez prasę.

Z powstałej masy uformuj te same małe kotlety, połóż na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż przez 4-5 minut z obu stron.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy