pasta czosnkowa na zimę

20 min
4 porcje
Pasta czosnkowa na zimę
weyo, stock.adobe.com
0

Najczęściej czosnek zwija się w słoiki z całymi goździkami. Ale dzisiaj proponuję spróbować ugotować taką uniwersalną pastę czosnkową. A w przyszłości możesz dodać go do potraw bezpośrednio łyżką-i nie musisz niczego mielić ani przepuszczać przez prasę.

Składniki

  • czosnek - 250 g
  • oliwa z oliwek - 30 ml
  • sok z cytryny - 1 art.
  • sól - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel obrany czosnek w blenderze.

Dodaj sól, olej i sok z cytryny i ponownie ubij.

Włóż pastę do sterylnego słoika, wlej kolejną łyżkę oleju na wierzch i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy