dżem feijoa z cytryną

45 min
2 porcje
Dżem feijoa z cytryną
New Africa, stock.adobe.com
0

W feijoa wszystko jest w porządku i jest z nim tylko jeden problem – nie jest do końca jasne, co zrobić, jeśli masz imponujące zapasy. Na taką okazję oferuję ci ten przepis na dżem. Aby podkreślić wszechstronność jego smaku, dodaj cytrynę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój feijoa na kliny i usuń skórkę z cytryny i wyciśnij sok.

Zagotuj wodę z cukrem i dodaj sok z cytryny ze skórką. Gotuj przez 5 minut.

Napełnij syropem feijoa i pozostaw do ostygnięcia.

Zagotuj dżem, gotuj przez 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy