Przepis na ten lecho ancle-bens był używany przez moją matkę. I tak z powodzeniem wracam do niego z roku na rok, ponieważ jest to jeden z najlepszych preparatów warzywnych, jakie można wymyślić. Wszystkie gospodynie domowe mają swoje sztuczki i tym razem chcę podzielić się z Wami moimi.
Składniki
- papryka - 2 kg
- ostra czerwona papryka - 0.5 kg
- pomidory - 1 kg
- cebula - 1 kg
- Olej roślinny - 250 ml
- czosnek - 20 g
- sól - 20 g
- cukier - 250 g
- ocet - 50 ml
- woda - 500 ml
- pasta pomidorowa - 100 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wodę, pomidor, cukier, sól, olej i ocet. Doprowadzić do wrzenia.
Dowolnie pokrój wszystkie warzywa. Wyślij do pomidora i gotuj lecho przez pół godziny na małym ogniu.
Dodaj czosnek i gotuj przez kolejne 5 minut.
Rzuć lecho ancle bens do wysterylizowanych słoików na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy