sosy 07.02.2022

słodki sos chili

55 min
12 porcji
Słodki sos chili
New Africa, stock.adobe.com
0

Ten sos można śmiało nazwać jednym z najpopularniejszych na świecie. Zdobył swój status dzięki wszechstronności, ponieważ można go podawać do wszelkiego rodzaju potraw z mięsa, ryb, a nawet warzyw. Sos chili powinien zawsze znajdować się w lodówce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną paprykę na pół i obierz nasiona.

Zmiel czerwoną paprykę i czosnek w blenderze.

Na głębokiej patelni połącz czerwoną paprykę, czosnek, cukier, sos sojowy, sól i ocet.

Na małym ogniu zagotuj i gotuj przez 40 minut.

Wymieszaj skrobię z zimną wodą i wlej do rondla. Mieszaj i podgrzewaj sos przez kolejne 5 minut, nie doprowadzając go do wrzenia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy