Do tego przepisu odpowiednie są dowolne jagody i ich różnorodne kombinacje. Tutaj możesz fantazjować, koncentrując się tylko na swoim guście. Lepiej przygotować sos jagodowy do mięsa na kilka godzin przed podaniem. Powinien mieć czas na ostygnięcie i dobrze się zaparzyć.
Składniki
- dzikie jagody - 350 g
- ostra czerwona papryka - pół
- oliwa z oliwek - 3 art.
- koniak - 2 art.
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- cukier - 3 art.
- sól - 0,5 CZ. l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jagody opłucz i przetrzyj przez sito.
Ostra papryka obierz nasiona i zmiel w blenderze.
Wymieszaj oba półfabrykaty, dodaj masło, cukier i sól. Gotuj przez 5 minut, często mieszając.
Dodaj zmieloną kolendrę, koniak i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3-5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy