sosy 08.06.2023

sos jagodowy do mięsa

20 min
4 porcje
Sos jagodowy do mięsa
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu odpowiednie są dowolne jagody i ich różnorodne kombinacje. Tutaj możesz fantazjować, koncentrując się tylko na swoim guście. Lepiej przygotować sos jagodowy do mięsa na kilka godzin przed podaniem. Powinien mieć czas na ostygnięcie i dobrze się zaparzyć.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jagody opłucz i przetrzyj przez sito.

Ostra papryka obierz nasiona i zmiel w blenderze.

Wymieszaj oba półfabrykaty, dodaj masło, cukier i sól. Gotuj przez 5 minut, często mieszając.

Dodaj zmieloną kolendrę, koniak i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3-5 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy