Bez cukru, konserwantów i innych szkodliwych dodatków. Majonez Keto to zdrowy i pyszny sos, który z łatwością przygotuje każda gospodyni domowa. Ponieważ kompozycja zawiera surowe żółtka, nie można przechowywać gotowego produktu dłużej niż 3 dni.
Składniki
- żółtka - 3 kawałki
- oliwa z oliwek (tłoczony na zimno) – 150 ml
- sok z cytryny - 1 art.
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść żółtka w głębokim naczyniu.
Dodaj sól i ubijaj mikserem elektrycznym z dużą prędkością przez 4-5 minut. Masa powinna lekko wybielić.
Bez przerywania pracy miksera wlej olej cienkim strumieniem. Ważne jest, aby się nie spieszyć, w przeciwnym razie majonez się rozwarstwi.
Wlej sok z cytryny i ubij wszystko razem przez kolejne 2 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy