Znanych jest wiele odmian popularnego amerykańskiego sosu, ale wszystkie są przygotowywane na bazie masła, octu i pikantnego dodatku. A sosu Buffalo nie można gotować. Jeśli pojawią się pierwsze bąbelki, należy je natychmiast usunąć z ognia.
Składniki
- masło - 100 g
- czosnek - 2 ząbki
- papryka - 1 łyżeczka
- Tabasco - 2 krople
- sos sojowy - 1 art.
- pasta pomidorowa - 1 art.
- ocet winny - 25 ml
- brązowy cukier - 1 CZ. l.
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
W małym rondlu rozpuść masło.
Dodaj brązowy cukier, koncentrat pomidorowy, Tabasco i sos sojowy.
Po 1 minucie dodaj paprykę, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.
Zagotuj SOS, zdejmij z ognia i wlej ocet.
Wymieszaj i podawaj natychmiast.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy