Aby nadać keczupowi najbardziej jednolitą i gładką konsystencję, możesz dodać do niego skrobię. Jednocześnie nieco zagęszcza SOS, dlatego nie można go gotować zbyt długo. Proste i szybkie rozwiązanie, które nie ma wad.
Składniki
- pomidory - 2 kg
- cukier - 100 g
- cebula - 125 g
- sól - 15 g
- skrobia - 1 art.
- proszek musztardowy - 0.5 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 0.5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 CZ. l.
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
- mielony cynamon - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory, zmiel blenderem razem z cebulą i gotuj na małym ogniu około dwukrotnie.
Zmielić masę przez sito. Dodaj wszystkie przyprawy i zagotuj pomidora.
Rozcieńczyć skrobię w kilku łyżkach wody.
Wlać do keczupu, mieszając.
Gotuj do pożądanej gęstości.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy