sosy 05.06.2023

keczup ze skrobią

1 godz. 0 min.
4 porcje
Keczup ze skrobią
marysckin, stock.adobe.com
0

Aby nadać keczupowi najbardziej jednolitą i gładką konsystencję, możesz dodać do niego skrobię. Jednocześnie nieco zagęszcza SOS, dlatego nie można go gotować zbyt długo. Proste i szybkie rozwiązanie, które nie ma wad.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory, zmiel blenderem razem z cebulą i gotuj na małym ogniu około dwukrotnie.

Zmielić masę przez sito. Dodaj wszystkie przyprawy i zagotuj pomidora.

Rozcieńczyć skrobię w kilku łyżkach wody.

Wlać do keczupu, mieszając.

Gotuj do pożądanej gęstości.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy